Cyber en digitale veiligheid 11 oktober 2021

De Week van de Veiligheid

Tijdens De Week van de Veiligheid (11 t/m 15 oktober) delen wij informatie, tips en tricks met je. Vandaag gaat het over ‘cyber en digitale veiligheid’.

Steeds meer criminaliteit vindt plaats in de digitale wereld. Regelmatig hoor je dat bedrijven gehackt zijn en dat er om losgeld gevraagd wordt. Hoe zijn jouw digitale, online eigendommen beschermd? Zijn de telefonieservers, camerasystemen en andere apps die je in the cloud gebruikt  goed beveiligd?

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom digitale criminaliteit door goede preventie maatregelen. De slogan van de overheid is niet voor niets ‘’Maak het ze niet te makkelijk’’.  Enkele tips die wij graag delen:

 1. Kies een veilig wachtwoord
  – Hoe langer het wachtwoord, hoe beter
  – Gebruik unieke wachtwoorden voor verschillende accounts en apparaten
  – Hou je wachtwoorden voor jezelf
  – Verander je wachtwoorden met enige regelmaat
 2. Voer updates direct uit
  Fabrikanten zorgen met updates ervoor dat je apparaten zo goed mogelijk beveiligd zijn. Voer daarom updates altijd uit.
 3. Maak gebruik van een virusscanner
  De basis van goede digitale veiligheid is een virusscanner. Een virusscanner controleert je apparaat op allerlei narigheid, zoals virussen, malware, en kwaadaardige apps.
 4. Maak regelmatig een back-up
  Na een hack kun je al je gegevens kwijt zijn. Het is daarom heel belangrijk om regelmatig een kopie van je bestanden te maken.
 5. Eerst checken dan klikken
  En als allerbelangrijkste: dat je altijd eerst moet checken en dan pas klikken. Waarom? Een valse link kan je leiden naar een website die veilig lijkt, maar dat eigenlijk niet is.

Balans tussen risico’s managen en ondernemen

Veiligheid is belangrijk, maar het moet ondernemen niet in de weg staan. Zoek daarom naar een goede balans tussen het managen van risico’s en het managen van jouw business.

De systemen van Bos BTC

Als klant van Bos BTC kan je erop vertrouwen dat de systemen, of die in the cloud zijn of niet, beveiligd zijn. Wij nemen (digitale) veiligheid heel serieus en willen onze klanten zo goed mogelijk beschermen. Vragen over onze diensten en hoe het staat met de veiligheid? Neem contact met ons op.

Benieuwd hoe jij jouw woning / bedrijf goed of beter kunt beveiligen? Heb je behoefte aan advies?
Vraag deze week een gratis adviesgesprek aan (geheel vrijblijvend)

Lees meer over dit onderwerp over maakhetzeniettemakkelijk.nl .