Vanaf 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen 15 november 2021

Wist u dat het in 2022 verplicht wordt om uw woning te voorzien van rookmelders? Op dit moment is het alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar daar komt de bestaande bouw bij. Logisch, want ook in bestaande woningen kan brand uitbreken en dan wil je te allen tijde gewaarschuwd worden. Het doel van deze nieuwe regel is dan ook levens redden.

Waarom een rookmelder?

Een rookmelder gaat af zodra er rookontwikkeling is. Met name ’s nachts vallen de meeste slachtoffers bij een brand doordat zij rook inademen. Het is namelijk zo dat je ‘s nachts geen reuk hebt, maar onze oren laten het niet afweten. Daarom is het van belang dat u op tijd gewekt wordt.

Voor welke rookmelder kiest u?

Voor deze nieuwe regelgeving volstaat een rookmelder op batterijen. Het is echter aan te raden om niet te kiezen voor een goedkope rookmelder waarbij de batterij elk jaar vervangen moet worden. Er zijn rookmelders waarvan de batterij 10 jaar meegaat. Voor grotere woningen is het slim om te kiezen voor rookmelders met koppelfunctie. Doordat de rookmelders gekoppeld zijn gaan alle melders af zodra er rook gedetecteerd wordt. En dan heb je ook nog slimme melders. Slimme rookmelders sturen een bericht naar uw telefoon zodra er één afgaat.

Vraag om advies

Wij helpen u graag bij het brandveilig maken van uw woning. Zo bestelt u bij ons eenvoudig de volgende rookmelder:

Optische Rookmelder:  € 44,99 excl. 21% BTW
Standaard niet koppelbaar
Levensduur van de batterij is 10jaar

Uiteraard kunt u ook voor de rookmelders met koppelfunctie en de slimme rookmelders bij ons terecht. Wij adviseren u graag.

Rookmelders koppelen aan alarminstallatie

Wist u dat het ook mogelijk is om rookmelders te koppelen aan uw alarminstallatie? Zo bent u ook verzekerd van een doormelding via de alarminstallatie naar de meldkamer en dan wordt u dus ook gewaarschuwd wanneer u niet thuis bent. Indien wij uw alarminstallatie beheren kunnen wij dit voor u verzorgen.

Meer weten?

Neem contact op met Christof Timmer, specialist brandbeveiliging, 0341-360555.