Veiliger Internet Dag 08 februari 2022

Veiliger Internet Dag 

Vandaag 8 februari is het nationale Veiliger Internet Dag. Je kunt het gevoel hebben dat er tegenwoordig voor alles wel een dag is, maar het mag duidelijk zijn dat het van groot belang is om aandacht te geven aan een veilige internet omgeving. Voor zowel particulieren als bedrijven liggen er veel gevaren op de loer. Zijn jouw digitale, online eigendommen beschermd? Hoe makkelijk is het voor een cybercrimineel om jouw laptop, telefoon, babyfoon, camera en andere zaken te hacken? Want het gaat verder dan een goede firewall, ook telefonieservers, camerasystemen en andere apps die je in the cloud gebruikt moeten goed beveiligd zijn. 

De systemen van Bos BTC

Als klant van Bos BTC kan je erop vertrouwen dat de systemen, of die in the cloud zijn of niet, beveiligd zijn. Wij nemen (digitale) veiligheid heel serieus en willen onze klanten zo goed mogelijk beschermen. Vragen over onze diensten en hoe het staat met de veiligheid? Neem contact met ons op. Veiligheid begint uiteraard bij goede preventiemaatregelen, daarom delen we graag enkele tips.

Tips voor veiliger internet gebruik: 

 1. Is jouw wachtwoord veilig? 
  – Hoe langer het wachtwoord, hoe beter
  – Gebruik unieke wachtwoorden voor verschillende accounts en apparaten
  – Hou je wachtwoorden voor jezelf
  – Verander je wachtwoorden met enige regelmaat
 2. Voer updates direct uit
  Een update van je apparaat heeft ook effect op je online veiligheid. Voer daarom updates altijd uit.
 3. Hoe staat het met jouw virusscanner? 
  De basis van goede digitale veiligheid is een virusscanner. Een virusscanner controleert je apparaat op allerlei narigheid, zoals virussen, malware, en kwaadaardige apps.
 4. Vergeet niet om back ups te maken!
  Na een hack kun je al je gegevens kwijt zijn. Het is daarom heel belangrijk om regelmatig een kopie van je bestanden te maken.
 5. Eerst checken dan klikken
  En als allerbelangrijkste: dat je altijd eerst moet checken en dan pas klikken. Waarom? Een valse link kan je leiden naar een website die veilig lijkt, maar dat eigenlijk niet is.

Balans tussen risico’s managen en ondernemen

Veiligheid is belangrijk, maar het moet ondernemen niet in de weg staan. Zoek daarom naar een goede balans tussen het managen van risico’s en het managen van jouw business.

Benieuwd hoe jij jouw woning / bedrijf goed of beter kunt beveiligen? Heb je behoefte aan advies?
Vraag deze week een gratis adviesgesprek aan